2015 har kommit igång

matgruppVi har tidigare skrivit lite om vad vi tror att 2015 kommer att bjuda på och nu när det gått några månader kan vi säga att en del tendenser blir allt tydligare. En sak är att folk mer och mer efterfrågar fin design till rimliga priser vilket gjort att det växt fram flera företag som satsar på just det konceptet. Väldesignade möbler av bra kvalitet som inte behöver kosta skjortan. Att priserna kan vara så pass låga är egentligen inte så konstigt. Designmöbler har ju alltid brukat kosta en hel del extra just för att de är designmöbler. Men nu har smarta företag kommit på att man inte behöver monstruösa vinstmarginaler för möbler med snygg design. Minskar man vinstmarginalerna något så kommer man att sälja betydligt mer – och således tjäna mer pengar samtidigt som fler får tillgång till fina möbler!

En av dessa aktörer är Insidemöbler, som kan erbjuda många väldigt eleganta matgrupper. Ett bra exempel är Flexibus Matgrupp med sin klassiska rena och tidlösa design. Det är talande att den finns att få i två färger – svart och vitt! Och detta till ett lågt pris. Men Flexibus är inte det enda exemplet utan det finns flera stycken andra.

Det verkar alltså ha hänt något med svenska folket och vi har gått och blivit designmedvetna på ett sätt som vi inte riktigt tidigare varit. Samtidigt så är vi också prismedvetna vilket skapar ypperliga förutsättningar för bra och fina möbler till låga priser. En perfekt kombination.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *