Bygg upp dina muskler

Soffor och sängar är bekväma, i alla fall att sitta eller ligga i. Men att restaurera och transportera dem är däremot ofta ett hårt arbete – vilket vi givetvis är mycket medvetna om här på SSRR. Vi har tidigare skrivit om vikten av att inte leva ett alltför stillasittande liv, och det är någonting vi försöker att tillämpa själva. Att leva som vi lär, helt enkelt. Vi försöker att leva sunda liv och äta bra mat, men det är inte alltid som det är tillräckligt. Ibland så kan man behöva lite kosttillskott för att kroppen ska må riktigt bra, och det gäller speciellt om man tränar mycket och försöker bygga upp sina muskler.

Protein byggde denna vackra kropp
För den som försöker skaffa sig lite muskler så är protein väldigt viktigt. Dels för att det hjälper till att bygga upp musklerna, och dels för att det motverkar att de bryts ned. Kosttillskott i form av olika sorters protein är därför någonting som flera av oss på SSRR använder sig av, om än på lite olika sätt. De protein som finns att köpa kan i huvudsak delas upp i snabba och långsamma, där snabbverkande protein passar bäst före och efter intensiv träning, medan långsamma protein mer passar oss som inte tränar fullt så hårt, att ta på kvällen innan vi går och lägger oss. Ett litet problem med många proteintillskott är dock att de är mejeribaserade, vilket gör att de inte passar den som är laktosintolerant. Dock så finns det alternativ som inte är mejeribaserade, även om det begränsar ens urval något.

Viktigt att träna också
Men protein är ingen mirakelkur, utan det krävs att man aktivt tränar också. Proteintillskott är ett hjälpmedel, och inte lösningen i sig självt. Det gör att man får ut mesta möjliga av sin träning, men det går inte att ta proteintillskott och sedan sätta sig i soffan och titta på TV. Då kommer man inte att bygga upp några muskler. För oss som har arbeten som ofta är fysiskt krävande har vi mycket av den träning som behövs gratis, så att säga, och att komplettera hårt arbete med proteintillskott känns som en självklarhet – vilket det borde vara för alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *