När någonting går fel

Saker och ting går inte alltid som man tänkt sig, och det gäller i stort som i smått. Det går inte att få allting 100 % rätt hela tiden; misstag sker, oförutsedda saker inträffar och liknande. Men det viktiga är inte att allting alltid blir rätt. Det viktiga är att när någonting går fel så fixas det snabbt, och att man kommer underfund med vad som gick fel och varför, så att man kan undvika att det upprepas. En gång är ingen gång, två gånger är en vana som det brukar heta.

Men det är inte alltid så lätt att reda ut precis vad det var som gick snett, eller varför. Det gäller att sätta felsökning och felhantering i system på något sätt. Eller som det ibland också heter ”avvikelsehantering”, vilket alltså inte handlar om rymmare från olika fängelser, utan om saker och ting som avviker från förväntat beteende. Det är någonting som vi nu har tagit tag i på skarpen, med ett av marknadens vassaste verktyg för ändamålet.

Avancerad avvikelsehanteringAM System
Ett av problemen med så kallad avvikelsehantering är att även om informationen finns där så är det ingen som läser den, förstår den, eller gör någonting åt den. Det är givetvis ett problem. Vad vi gjort är att vi börjat använda oss av AMsystems, ett system inte bara för avvikelsehantering utan en komplett molnbaserad tjänst för ärende- och underhållshantering. Det där med att den är molnbaserad är ett litet extra plus i vårt tycke, eftersom et gör det enkelt att komma åt tjänsten, och det inte spelar någon roll vilket operativsystem som används. Mac eller PC, det kvittar och fungerar ändå.

Vi tror stenhårt på att detta kommer att göra oss mycket bättre, och att framtida arrangemang kommer att flyta på utan (större) problem. Givetvis är inte användandet av ny programvara en universallösning, men det hjälper. Det går helt enkelt inte att sitta där med pennor och anteckningsblock och försöka skaffa sig en överblick för att reda ut vad som gick fel. Utvecklingen har gett oss så många nya och bra redskap att det vore väldigt dumt att inte använda dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *