Plåster för bilar

Renovering och restaurering är någonting som inte begränsar sig till soffor och sängar. Tvärtom, det finns många saker som kan renoveras och repareras, och ibland utan att man riktigt tror att det är möjligt. Det är sällan någonting är så skadat att det är bättre och billigare att köpa nytt än att laga. Men tyvärr är det långt ifrån alla som är medvetna om detta, och därmed betalar mer än de egentligen behöver när någonting (som en säng eller soffa!) blivit slitet och/eller skadat.

Vi har inte råd eller resurser
Det är ju heller inte bara en ekonomisk fråga, utan handlar ju om hållbarhet i stort. Nu ska vi inte gnälla alltför mycket på konsumtionssamhället och allt det där. Ni är nog redan medvetna om att överkonsumtion inte är bra, och någonting som vi inte har råd med i längden. På så vis är det nästan vår plikt att försöka reparera snarare än köpa nytt så långt det går. Givetvis når vi en gräns där reparation inte längre är praktiskt försvarbart men, som vi redan påpekat, den gränsen ligger längre bort än vi tror.

Till exempel i helgen. Då drabbades en av oss av ett stenskott, ni vet en sådan där sten som hoppar upp och i värsta fall helt spräcker vindrutan. Nu blev det inte riktigt så illa, men vackert såg det inte ut och den första reaktionen var givetvis att ja ja, nu måste vindrutan bytas, det kommer bli hur dyrt som helst! Men faktiskt, det löste sig utan en så drastisk Plåsteråtgärd. Ryds Bilglas är en reparatör som fokuserar på just vindrutor och bilglas, och gör det riktigt bra, med verktyg för att fixa till rutor även när det ser helt förgjort ut.

Plåster på såret
En sak som Ryds Bilglas erbjuder är stenskottsplåster, ett stort plåster som täcker det skadade området och förhindrar att den blir större. Det är inte tänkt som en permanent lösning, givetvis inte, utan som någonting som gör att skadan inte hinner förvärras innan man kan ta sig till en av Ryds bilverkstäder. Plåster för stenskott, det visste nig no inte fanns! Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *