Ren luft gör underverk

luftrenareDet är säkert fler än jag som har haft problem med illaluktande saker. Speciellt påfrestande är det om lukten befinner sig i rum eller fordon som man använder mycket, där det blir en del av vardagen. Dålig lukt sticker i ögonen, det är irriterande och samtidigt påfrestande, vilket gör att arbetssituationen kan bli direkt outhärdlig. Med andra ord finns det en stor angelägenhet att ta itu med sådana problem, såväl på arbetsplatser som i hem. Då är det tur att det finns olika sätt att göra rent luften på, bland annat genom Biozone luftrenare Basic Unit.

Men vad är det då som kan lukta och vad irriterar jag mig mest på? Här kommer topp tre:

Mögel
Mögel är inte enbart ett problem för lukten, utan kan också vara ett stort problem för en fastighet. Det är nämligen en indikation på att något är alldeles för fuktigt, något som gör att bakterier kan växa till sig och det i sin tur kan göra att det sprids ämnen i luften som är direkt skadliga för människor. Läs bara det här, till exempel. Upptäcks möglet måste det åtgärdas, och ett sätt att lösa luktproblemet på är med hjälp av en luftrenare.

Rök
Det finns knappt något som är värre än röklukt som har satt sig i väggarna. Det är direkt svårt att få bort sådan lukt utan att behöva renovera om helt och hållet, med sanering på det. Ibland är problemen för stora men med en luftrenare just ämnat för cigarettrök kan man få bort det mesta, i princip allt om inte problemen är för stora.

Avlopp
Att känna lukt från avlopp är aldrig trevligt och kan bli riktigt jobbigt om man behöver leva med den hela tiden. Det är ingenting som är farligt i sig, men själva lukten är såklart ovälkommen och ogästvänlig. Det är ingenting som vi vill ha i vår vardag, och därför byggs badrum och toaletter idag på ett bra sätt för att undvika dessa lukter. Dock går det inte alltid och då är en luftrenare ett bra sätt att lösa det på.

Det här är alltså de områden som jag tycker är vidrigast när det gäller lukter, och tack och lov har jag inte behövt hantera dem speciellt många gånger. Det är mest mamma och pappa som jag hintat om att de ska göra något åt sina lukter i hemmet, men vi får väl se vad de kommer fram till – jag rekommenderade iallafall Biozone. Jag slipper i alla fall alla ovanstående lukter i mitt hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *