Sitt inte för mycket i soffan!

Soffor och sängar är bekväma och sköna saker som vi nog tycker är bra. Fortsatt utveckling inom området är en sak som vi brinner far, samtidigt som vi också tycker det är viktigt att ta tillvara på gamla möbler – det där med renovering och restaurering. Samtidigt så kan soffor och sängar ibland vara nästan för bekväma, någonting som vi inte minst märker av nu när det är på väg att bli mörkare och kallare. Det är inte alltid helt lätt att hitta den energi som krävs för att kunna leva ett rörligt och sunt liv när nordanvinden viner runt knutarna!

Nu förespråkar vi inte på något sätt att soffor och sängar ska göras mindre bekväma, utan snarare att de kanske bör användas med måtta. Även om det tar emot så bör vi leva aktivt, träna och röra på oss även om vädret är trist och grått och man inte känner att man har den energi som krävs. När vi berövas den största energigivande källan (solen) under en stor del av dygnets timmar är det inte konstigt att många av oss blir lite trötta och hängiga. En elakartad nedåtgående spiral med andra ord. Det gör det viktigt att vi äter rätt, för att kunna få maximalt med energi (en favorit är choklad, men det kanske man trots allt inte ska äta alltför mycket av).

Mellanamerikanska frön fulla av energi

Ett sätt att skaffa sig extra energi är genom Chiafrön. Dessa kommer ursprungligen från mellanamerika men odlas numera på många platser runtom i världen och de har på senare tid rönt en hel del uppmärksamhet. Fröna var länge en viktig ingrediens i den lokala maten, men på grund av olika skäl – de flesta inte så värst bra – så ändrades kostvanorna. Chiafrön föll till stor del i glömska även om de aldrig försvann helt. Men under de senaste åren har intresset för dem ökat mycket delvis på att de innehåller mycket energi. För den som håller igång mycket så bör chiafrön vara en naturlig del av kosten.

Det gäller då inte minst nu under höst och vinter när vi kan behöva lite extra energi. De flesta av oss på Soffor, Sängar, Renovering & Restaurering köper våra chiafrön från Vitapost, och det är någonting vi med glädje rekommenderar, inte minst då för att de har ekologiska chiafrön i sitt sortiment. Flera av oss håller på en del med löpträning för att hålla oss i form, och då gör den extra energi som man får via chiafrön stor nytta.

Kan varieras mycket

Ytterligare ett skäl till att vi gillar chiafrön är att det finns så många sätt att tillaga dem på. En klassiker är att helt enkelt använda dem i bröd men det finns en massa annat som går att göra med dem. I sallader, i gröt, i müsli till exempel. Men en favorit är att använda dem som en del i frukt- och bärsmoothies. Gott, och det ger tonvis med energi – perfekt för den som försöker hålla igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *